wifi

Outdoor WiFi

WiFi is ondertussen een eerste levensbehoefte

KM telecom beschikt over de technieken om verschillende outdoor draadloze netwerken aan te leggen, met verschillende dekkingsgraden en bandbreedtes. Het is mogelijk om een kleinschalig netwerk aan te leggen om een camping of jachthaven te voorzien van internet, maar wij bieden echter ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een heel dorp te voorzien van breedband draadloos internet door gebruik te maken van speciale outdoor apparatuur die over grotere afstanden kan werken.

Het aanleggen van een outdoor netwerk maakt het mogelijk om klanten flexibel en snel aan te sluiten op een snel en betrouwbaar netwerk. Op deze manier is het mogelijk bijvoorbeeld breedband internet aan te bieden op plaatsen waar geen xDSL, kabel of glasvezel leverbaar is. Deze toepassing leent zich ook uitstekend om klanten op tijdelijke basis van internet te voorzien tijdens bijvoorbeeld evenementen.

KM Telecom kan outdoor netwerken leveren in verschillende snelheden en frequenties. Er zijn oplossingen mogelijk in zowel 2,4 als 5 Ghz frequenties. De WiFi standaarden 802.11a/b/g/n worden ondersteund waardoor het altijd mogelijk blijft om het netwerk uit te breiden.

KM Telecom is ook ervaren in het aanleggen van zogenaamde MESH netwerken. Dit zijn netwerken waarbij de toegangspunten (Access-points) onderling met elkaar verbonden zijn zonder elk access-point van een fysieke netwerkaansluiting te moeten voorzien. Ook is het mogelijk om netwerken aan te leggen waarbij een naadloze roaming mogelijk is: gebruikers kunnen zich vrij bewegen in het dekkingsgebied waarbij er steeds verbinding wordt gemaakt met het access-point dat het beste signaal heeft. Flexibiliteit en betrouwbaarheid komen binnen handbereik.

KM Telecom helpt u graag met het ontwerpen en realiseren van uw netwerk. Neemt u gerust contact met ons op indien u vragen heeft.